Rabu, 20 Maret 2019
Rabu, 27 Februari 2019
Rabu, 20 Februari 2019
Change the active into passive voice!
1. My mother bought many oranges.
Passive voice is many oranges were bought by my mother
Passive voice is many oranges were bought by my mother
2. Dolph will play the guitar at the stage.
Passive voice is the guitar will be played by Dolph at the stage
Passive voice is the guitar will be played by Dolph at the stage
4. The students spoke English at class last night.
Passive voice is English was spoken by the student at class last night
Passive voice is English was spoken by the student at class last night
5. We have watched the movie.
Passive voice is the movie has been watched
Passive voice is the movie has been watched
6. Gina does this
assignment.
Passive voice is this assignment is done by gina
Passive voice is this assignment is done by gina
7. They don’t do this assignment.
Passive voice is this assignment is not done
Passive voice is this assignment is not done
8. Does Lucy do this assignment?
Passive voice is is this assignment done by lucy ?
Passive voice is is this assignment done by lucy ?
9. The lion eats meat.
Passive voice is the meat is eaten by the lion
Passive voice is the meat is eaten by the lion
10. The cow doesn’t eat meat.
Passive voice is meat is not eaten by the cow
Passive voice is meat is not eaten by the cow
11. Does that animal eat meat?
Passive voice is is meat eaten by that animal ?
Passive voice is is meat eaten by that animal ?
12. We watch a
movie.
Passive voice is a movie is watched by us
Passive voice is a movie is watched by us
13. I don’t watch the news.
Passive voice is the news is not watched
Passive voice is the news is not watched
14. Does John watch the big matches?
Passive voice is are the big matches watched by john ?
Passive voice is are the big matches watched by john ?
15. My mother makes some cakes.
Passive voice is some cakes are made by my mother
Passive voice is some cakes are made by my mother
Selasa, 19 Februari 2019
Present Perfect Tense
Present Perfect Tense
Change
These bellow sentences into Passive Voice
1.
She has deleted the unwanted app.
Answer: the unwanted app has been deleted.
2.
You have confirmed your
reservation.
Answer: Your reservation has been confirmed.
3.
The seller has already
shipped my orders.
Answer: My orders have already been shipped by theseller.
4.
He hasn't made a decision
on whether he will retire or join another club.
Answer: A decision on whether he will retire or join another club
hasn't been made by him.
That's all for today.
Don't forget to comment and share my blog, bye bye.
Passive Voice 20 number
PASSIVE VOICE 20 Number
Change these bellow
sentences into Passive Voice
1. You eat a
bar of white chocolate.
Answer : A bar of white chocolate is
eaten.
2. I catch the
tuna fish in the river.
Answer : The tuna fish is caught in the river.
3. My teacher
punish me because I forget to collect my homework.
Answer : I am punished by my teacher because I forget to collect my
homework.
4. My dog eats cow
bones
Answer : Cow bones is eaten by my dog.
5. I receive some
amount of money from my parents in my hometown.
Answer : Some amount of money is received from my
parents in my hometown.
6. You have to do your
homework. (Active)
Answer : Your homework have to be done.
7. People must
follow the traffic law. (Active)
Answer : The traffic law must be followed by
people.
8. She should
clean the kitchen. (Active)
Answer : The kitchen should be cleaned.
9. People can
speak English in many countries. (Active)
Answer : English can be spoken by people in
many
countries.
10.You may close the gate on time. (Active)
Answer : The gate may be closed on time.
11. My little brothers played football yesterday.
Answer : Football was played by my little
brothers yerterday.
12. Shinta read 5 books last year.
Answer : 5 books were read by Shinta last year.
13. The writer wrote a beautiful poem this morning.
Answer : A beautiful poem was written by the
writer this
morning.
14. We are learning English with native speaker now.
Answer : English is being learned with native
speaker now.
15. Indonesia is doing many prodresses .
Answer : Many prodresses are being done by
Indonesia.
16. The merchants are selling some daily needs.
Answer : Some daily needs are being sold by the
merchants
17. They have finished their jobs just now.
Answer : Their jobs have been finished just
now.
18. Indah has already
typed many letters.
Answer : Many letters have been already typed
by Indah.
19. Some of the workers had built the building.
Answer : The building had been built by some of
the workers.
20. He had washed his car.
Answer : His car had been washed.
Don't forget to comment and share my blog. See you.
Past Perfect Tense (Passive Voice - Past Perfect Tense)
Past Perfect Tense
Passive Voice - Past Perfect Tense
Forming Past Perfect
Passive
Affirmative Form : Object + had + been + verb3 (past
participle)
Question Form
: Had + object + been + verb3
(past participle) ?
Something had been
done by someone before sometime in the past.
Example :
Active : The brave men had defended the city.
Passive: The city had been defended by the brave men.
Active : The little girl had broken the window.
Passive: The window had been broken by the little girl.
Active : Had Dorothy solved the problems?
Passive: Had the problems been solved by Dorothy.
Active : Those prisoners had robbed five banks.
Passive: Five banks had been robbed by those prisoners.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Change These Sentences
into Passive Voice
1. I had worn blue shoes.
Answer : blue shoes had been worn.
2. Joe had cleaned the tables.
Answer : the tables had been cleaned by Joe.
3. We had lost the key.
Answer : the key had been lost.
4. They had started a fight.
Answer : a fight had been started.
5. I had been reading an article.
Answer : an article had been being read.
Langganan:
Postingan (Atom)



