Rabu, 27 Februari 2019

Rabu, 20 Februari 2019

English test score

English test score

Change the active into passive voice!


Change the active into passive voice!









1. My mother bought many oranges.
Passive voice is
many oranges were bought by my mother
2. Dolph will play the guitar at the stage.
Passive voice is
the guitar will be played by Dolph at the stage
3. Sandra uses the glasses every day.
Passive voice is
the glasses are used by Sandra every day
4. The students spoke English at class last night.
Passive voice is
English was spoken by the student at class last night
5. We have watched the movie.
Passive voice is
the movie has been watched
6. Gina does this assignment.
Passive voice is
this assignment is done by gina
7. They don’t do this assignment.
Passive voice is
this assignment is not done
8. Does Lucy do this assignment?
Passive voice is
is this assignment done by lucy ?
9. The lion eats meat.
Passive voice is
the meat is eaten by the lion
10. The cow doesn’t eat meat.
Passive voice 
is meat is not eaten by the cow
11. Does that animal eat meat?
Passive voice is
is meat eaten by that animal ?
12. We watch a movie.
Passive voice is
a movie is watched by us
13. I don’t watch the news.
Passive voice is
the news is not watched
14. Does John watch the big matches?
Passive voice is
are the big matches watched by john ?
15. My mother makes some cakes.
Passive voice is
some cakes are made by my mother

Selasa, 19 Februari 2019

Present Perfect Tense


Present Perfect Tense





Change These bellow sentences into Passive Voice

1.      She has deleted the unwanted app.
Answer: the unwanted app has been deleted.
2.       You have confirmed your reservation.
Answer: Your reservation has been confirmed.
3.       The seller has already shipped my orders.
Answer: My orders have already been shipped by theseller.
4.       He hasn't made a decision on whether he will retire      or join another club.
Answer: A decision on whether he will retire or join another club hasn't been made by him.


That's all for today. Don't forget to comment and share my blog, bye bye.

Passive Voice 20 number


PASSIVE VOICE 20 Number 


Change these bellow sentences into Passive Voice


1.    You eat a bar of white chocolate.
     Answer : A bar of white chocolate is eaten.         

2.    I catch the tuna fish in the river.
     Answer : The tuna fish is caught in the river.

3.    My teacher punish me because I forget to collect my homework.
Answer : I am punished by my teacher because I forget to collect my homework.
4.    My dog eats cow bones  

    Answer : Cow bones is eaten by my dog.
5.    I receive some amount of money from my parents in my hometown.
Answer : Some amount of money is received from my       parents in my hometown.  

6.    You have to do your homework. (Active)

     Answer : Your homework have to be done.
7.    People must follow the traffic law. (Active)

     Answer : The traffic law must be followed by people.
8.    She should clean the kitchen. (Active)

     Answer : The kitchen should be cleaned.
9.    People can speak English in many countries. (Active)

     Answer : English can be spoken by people in many                                  countries.
10.You may close the gate on time. (Active)

     Answer : The gate may be closed on time.
11. My little brothers played football yesterday.

     Answer : Football was played by my little brothers yerterday.
12. Shinta read 5 books last year.

     Answer : 5 books were read by Shinta last year.
13. The writer wrote a beautiful poem this morning.
     Answer : A beautiful poem was written by the writer this                          morning.
14. We are learning English with native speaker now.

     Answer : English is being learned with native speaker now.
15.  Indonesia is doing many prodresses .

     Answer : Many prodresses are being done by Indonesia.
16. The merchants are selling some daily needs.

     Answer : Some daily needs are being sold by the merchants
17.  They have finished their jobs just now.
     Answer : Their jobs have been finished just now.
18.   Indah has already typed many letters.
     Answer : Many letters have been already typed by Indah.
19.  Some of the workers had built the building.

     Answer : The building had been built by some of the workers.
20. He had washed his car.
     Answer : His car had been washed.


Don't forget to comment and share my blog. See you.

Past Perfect Tense (Passive Voice - Past Perfect Tense)


Past Perfect Tense

Passive Voice - Past Perfect Tense 

Forming Past Perfect Passive

Affirmative Form :      Object + had + been + verb3 (past participle)
Question Form       : Had + object + been + verb3 (past participle) ?

Something had been done by someone before sometime in the past.
 Example :  
Active : The brave men had defended the city.
Passive: The city had been defended by the brave men.

Active : The little girl had broken the window.
Passive: The window had been broken by the little girl.

Active : Had Dorothy solved the problems?
Passive: Had the problems been solved by Dorothy.

Active : Those prisoners had robbed five banks.
Passive: Five banks had been robbed by those prisoners.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Change These Sentences into Passive Voice

1. I had worn blue shoes.
Answer : blue shoes had been worn.
2. Joe had cleaned the tables.
Answer : the tables had been cleaned by Joe.
3. We had lost the key.
Answer : the key had been lost.
    4. They had started a fight. 
Answer : a fight had been started.
5. I had been reading an article.
 Answer : an article had been being read.