Kamis, 17 Januari 2019

SIMPLE PRESENT TENSE & SIMPLE PAST TENSE

SIMPLE PRESENT TENSE & SIMPLE PAST TENSE

                        

SIMPLE PRESENT TENSE (ACTIVE-PASSIVE)

1. Indonesia needs many powerful young men
Answer: Many strong young people that Indonesia needs

2. She posts the story every day
Answer: The story she posted every day

3. The teacher teaches English once a week
Answer: Once a week is taught by an English teacher

4. We do exercise every day
Answer: We are exercise every day

5. The professors plant the rice at the top of the building
Answer: Planted by professors on the building

SIMPLE PAST TENSE (PASSIVE-ACTIVE)

1. The student created the blogs yesterday
Answer: Student created a blog yesterday

2. The principal told the student to be good student
Answer: To be a good student said to the principal

3. Many singers sang the song
Answer: The song was sung by many singers

4. She typed the letter last night
Answer: The letter was typed last night by her

5. We left the gate open
Answer: The gate was left open for us

8 komentar: