Selasa, 19 Februari 2019

Passive Voice 20 number


PASSIVE VOICE 20 Number 


Change these bellow sentences into Passive Voice


1.    You eat a bar of white chocolate.
     Answer : A bar of white chocolate is eaten.         

2.    I catch the tuna fish in the river.
     Answer : The tuna fish is caught in the river.

3.    My teacher punish me because I forget to collect my homework.
Answer : I am punished by my teacher because I forget to collect my homework.
4.    My dog eats cow bones  

    Answer : Cow bones is eaten by my dog.
5.    I receive some amount of money from my parents in my hometown.
Answer : Some amount of money is received from my       parents in my hometown.  

6.    You have to do your homework. (Active)

     Answer : Your homework have to be done.
7.    People must follow the traffic law. (Active)

     Answer : The traffic law must be followed by people.
8.    She should clean the kitchen. (Active)

     Answer : The kitchen should be cleaned.
9.    People can speak English in many countries. (Active)

     Answer : English can be spoken by people in many                                  countries.
10.You may close the gate on time. (Active)

     Answer : The gate may be closed on time.
11. My little brothers played football yesterday.

     Answer : Football was played by my little brothers yerterday.
12. Shinta read 5 books last year.

     Answer : 5 books were read by Shinta last year.
13. The writer wrote a beautiful poem this morning.
     Answer : A beautiful poem was written by the writer this                          morning.
14. We are learning English with native speaker now.

     Answer : English is being learned with native speaker now.
15.  Indonesia is doing many prodresses .

     Answer : Many prodresses are being done by Indonesia.
16. The merchants are selling some daily needs.

     Answer : Some daily needs are being sold by the merchants
17.  They have finished their jobs just now.
     Answer : Their jobs have been finished just now.
18.   Indah has already typed many letters.
     Answer : Many letters have been already typed by Indah.
19.  Some of the workers had built the building.

     Answer : The building had been built by some of the workers.
20. He had washed his car.
     Answer : His car had been washed.


Don't forget to comment and share my blog. See you.

1 komentar: